Här är våra korrar med koll

Det är inte ofta, men ibland känner man att man faktiskt kan slå sig själv för bröstet. I det här fallet kan vi göra det. Vi gick nämligen ut för att söka korrar med koll. Målet var att hitta människor i olika åldrar, med olika bakgrund och olika erfarenheter i alla möjliga och omöjliga hörn i Gävleborgs län.

Vi är nämligen säkra på att om fler röster hörs från hela länet så kommer vi närmare dig som lyssnar.

Och varför är vi då så malliga? Jo, för det här är våra korrar med koll:

Marcus Melin
Måndagar jämna veckor kl. 8.15

Läser sista året på gymnasiet inom ledarskap med inriktning på Arrangörskap, konferens och nöje (Glada Hudikskolan).

Jag har övat sång i 13 år. Deltagit i körer, sjungit själv och i band. För två år sedan medverkade jag i Artist 2007.

För övrigt har jag stort intesse i att vara med där det händer. Gillar att prata med, och för människor.

Pau Bota
Måndagar ojämna veckor kl. 8.15

Jag är en ung man i de bästa åren hoppas jag. Full utav fantasi, energi och med en hjärna som nästan exploderar av olika tankar som dyker upp konstant.

Väldigt principfast men går att övertyga.

Gillar att diskutera för att kunna övertyga om något är rätt eller fel. Men även få höra andras åsikter om samtalsämnet.

Min specialitet är att tala, vilket gjorde att jag sökte mig hit till radion. Jag gillar att tala, skildra olika saker, berätta om något roligt eller viktigt som har hänt mig eller runt omkring mig.

Inte världsvan men har i alla fall hunnit se relativt mycket för min ålder. Hoppas jag.

Dyng-Bengt
Tisdagar kl. 8.15

Jag är en livsnjutare vars stora nöje är att röra mig utanför 70 gränsen med Se-Pe lådan och träffa folk och har som måtto att inte dö jättenyfiken, bara nyfiken.

Jag är mellan 40 och 50 men fyller alltid nitton och tycker om flickor som sjutton om någon frågar. Bor på en gård med 23 hektar gräsmatta någonstans i Ödmårdens finnskog där Hälsingland och Gästrikland möts.

Det finnes hästar, katter och hund på gården samt vilda djur som kommer och går.

Jag pratar som Camilla Läckberg skriver, som Nicke Nyfiken alltså, (enligt dom fina författarna) och ibland har jag otur när jag tänker och får då feber i ansiktet. Försöker säga ett och annat sanningens ord om landsbygden samt samhället i stort med humor och utan bedövning.

Hillbergskan
Onsdagar jämna veckor kl. 8.15

Gift tonårsmamma med allt vad det innebär. Skriver ofta och gärna, har åsikter om det mesta och sällan vett att vara tyst, tyvärr. Min fritid delas upp mellan familjen samt intresset för att träna och tävla med min schäfertik. Hatar att inte ha något att göra och pysslar gärna med min hemsida. Är född och uppvuxen i Hofors kommun. Det finns inga som helst planer på att flytta härifrån då vi trivs ypperligt.

Arja Rohlin
Onsdagar ojämna veckor kl. 8.15

Jag är en pensionär som tycker om att leva och är nyfiken på vad som händer runt om. Har arbetat med barn, åldringar, utvecklingsstörda och invandrare. Är lite indian eftersom jag blev adopterad av en indianstam i Brasilien. Resor och katter är mina intressen.

Alexandra Eriksson
Fredagar kl. 8.15

Alexandra Elisabeth Eriksson, 17 år och singel, lever livet med mina vänner!

Jag älskar att träna förtillfället, jag tränar på korpen med mina vänner och ibland med mamma. Jag dansar även och åker skidor. Har precis kommit med i tävlingsgruppen på Uddans så nu blir det tävlingar och annat skoj inom dans.

Till nästa vinter ska jag lära mig att trixa, för jag har twintip skidor. På min fritid efter skolan blir det oftast att man pluggar och sen är med vännerna och tränar.

Jag går på Borgis, första året. Mina bästa vänner i klassen är Sevgi och Maria, tror jag, fast jag kommer överens med alla. Jag älskar att lära känna nytt folk och göra nya roliga saker med folk som jag inte känner.

Jag har ingen pojkvän. Jag hade en kille, men det gick inte precis som planerat, fast jag lider inte av det. Jag har kul med mina tjejer istället. En kille som ska vara tillsammans med mig måste ha dålig humor, kunna skratta åt riktigt konstiga saker. Han får gärna se bra ut, men alla tycker ju olika så jag har inte precis någon drömkille. Han måste såklart vara snäll och kunna prata med mig och min familj. Jag hatar folk som är blyga och inte säger något, jag klarar inte av att vara runtomkring sånt folk för jag vet inte vem jag ska prata med eller vart jag ska ta vägen.

Jag har en riktigt stor familj och då menar jag RIKTIGT stor. Min mamma (Carina), pappa (Mikael), syster (Felicia 11) sen kommer alla andra, pappas tjej (Malin), hennes tre barn (Amanda 18, Lina 12 och Erik 12). Sen har vi bara mammas sida kvar nu, mammas kille (Calle) och hans tre barn (Tobbe 22, Nisse 20 och Linnea 17). Det var min familj bara, tänk min släkt då!

Jag reser mycket, jag ska till Rom med min far, Malin och Amanda den 22 april - 25 april. Jag älskar att se nya platser och se världen. Jag har sett 3 huvudstäder, London, Berlin och Paris. Jag varit i Grekland typ hundra gånger, det är lika fint och bra varje gång. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista