1 av 2
Ljus i vårt hus...
2 av 2
Nu är det julstämning även hos Henke Jonsson!

Gävleborgarna vill ha sex på första dejten!

"Desto sämre väder det är i morgon, desto fler människor ska gå ut..."
5:48 min

Ja, så är det enligt en undersökning som Sifo låtit göra på uppdrag av datingsajten E-kontakt. I Gävleborgs län och på Gotland är man mest liberal, där 50 % av de tillfrågade tycker att det är OK med sex på första dejten, medan bara 27 % av Norrbottningarna tycker så.

Vi rotade fram adventsstaken för att få lite skön stämning i studion i morse...Det smittade av sig till Henke Jonsson i Söderhamn som mejlade oss...

"Hej! Jag hade tänkt vänta till första advent med att placera ut julljusstaken, hänga upp julstjärnan etc, men jag blev inspirerad av er när ni placerade ut er julljusstake i studion. Se så fint det blev hemma hos mig!" / Henke

Håller med dig Henke! Superfint!

Kom ihåg kameran i morgon lördag 27 november!!!

"24 timmar Gävleborg" kallar vi vår fototävling denna gång och tanken är att skildra en dag i länet med många bilder. Det är för dåligt väder kanske du tänker...Men det är precis tvärtom sa den prisbelönte fotografen från Bollnäs, Jens Assur, om helgvädrets förutsättning för att dokumenera en dag i länet:

Jens Assurs bästa tips:

  1. Ta många bilder
  2. Fotografera närområdet och det egna dagliga livet
  3. Ha en tanke med det du vill berätta

Maila bilden till: morgon.gavleborg@sr.se skriv vem som tagit bilden, var bilden är tagen och och när den är tagen.

Vi hörs igen nästa vecka! Ha en toppenfin helg önskar Larry och Madeleine

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".