1 av 7
Madeleine förfasas över att sockret inte smälter trots en tur i mikrovågsugnen. Foto: Martin Svensson
2 av 7
Sockret - i lika fast form som innan. Foto: Martin Svensson
3 av 7
Så istället för att smälta sockret bestämde vi oss för att gå och köpa ägg till kristyr. Foto: Martin Svensson
4 av 7
Nere i centrala Gävle visade termometern -50 grader. Det kändes inte lika kallt. Foto: Martin Svensson
5 av 7
Mot äggen! Foto: Martin Svensson
6 av 7
Madeleine bestämde sig för att köpa chocklad också. Foto: Martin Svensson
7 av 7
Ägg, choklad och dessutom unnade vi oss nybakade lussekatter. Foto: Martin Svensson
tisdag 30 november

"Det smälter inte"

Såhär lät det i morse
1:00 min

I dag i Morronen bestämde vi oss för att bygga ett pepparkakshus. Men det visade sig vara lättare sagt än gjort...

Efter ett misslyckat försök att smälta socker i microvågsugnen gick Madeleine och köpte ägg och florsocker så vi kan limma ihop pepparkakshuset. Men idag kom vi inte längre än till att provsmaka chokladlinserna. Spännande fortsättning följer!!!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".