Larry återser sin kemilärare Nils-Gunnar Kempe efter 27 år

Nu ska det smälla och panga i radion!!

FN har utsett 2011 till Kemins år. Vi på Morronen kommer att haka på och börja experimentera med hushållskemikalier varje fredag under vårterminen (med undantag för nästa fredag då Morronen har celebra musikaliska gäster - missa inte det!). Eftersom varken Madeleine eller Larry var någon fena på Kemi under skolåren har vi tagit hjälp av en mentor, Nils-Gunnar Kempe - kemilärare sedan 1972. Nils-Gunnar har väckt kemi-intresset hos otaliga elever genom åren (även hos Larry som var elev hos Nils-Gunnar 1981-1984), och prisats för sina insatser. Han kommer att se till så att vi inte skadar oss eller utför experiment som är direkt hälsovådliga. Vi kommer bland annat att göra bakpulverbomber, tillverka tvål och prova hur olika ämnen reagerar i en mikrovågsugn.

Idag är det den 21:a januari, och just den här dagen för tre år sedan tillträdde Barbro Holmberg tjänsten som landshövding för Gävleborgs län. Vi fick en pratstund med henne i morse där hon bland annat avslöjade att hon var nervös när hon gav sin första intervju till en nyanställd Larry för tre år sedan, och att hon tyckte det var jobbigt när medias fokus lades på henne som person och inte hennes ämbete under dottern Elins skilsmässa från Tiger Woods.

Nu ska Morronredaktionen njuta av helgen, men vi hörs igen på måndag. TREVLIG HELG!!!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista