Foto:Viktor Lundberg/Scanpix
2 mars

Godis inte klimatsmart val!

Så här lät det i morse 2 mars...
1:00 min

Nej, ny studie visar att skumgodis och mjölkchoklad har större klimatpåverkan än man tidigare trott! Det visar sig nämligen att godis med många ingredienser är mindre smart för miljön, enligt färsk studie som Livsmedelsverket låtit ta fram. I Sverige äter vi MYCKET godis...Vi trycker  i oss skumgodis, chips och läsk som leder till utsläpp på nästan en halv miljon ton växthusgaser...

Morroncoachen Leif Grytenius kom hit och pratade om val. Gymnasievalet ska vara inlämnat den här veckan och vi pratade om hur man ska tänka som förälder och som ungdom när det är dags för ett sådant viktigt val. Ska vi lyssna på hjärtat, hjärnan eller statistiken? Är det så att det blir bättre när vi kan göra om våra val? Nej, inte enligt den forskning som finns...Den visar att de som gör sina val och inte kan ändra på dem, känner sig mer nöjda med sitt beslut än de som kan göra om sina val. Är du nöjd med valet du gjorde till gymnasiet?

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".