Startskott för solrosskott

Startskott (!)

I morse kom Charlotta med en överraskning till Larry. Hon hade träffat vår älskade avfallspedagog Britt-Marie från Gästrike Återvinning på högskolan igår. Där förevisade Britt-Marie hur man av tidningspapper kunde göra små engångskrukor att plantera i. Hon vek små krukor av tidningspapper, fyllde dem med kompostjord och planterade solrosfrön där i. Eftersom Britt-Marie är pedagog skickade hon med Charlotta fyra stycken solrosskott till morgon- och förmiddagsredaktionerna med uppmaningen att utmana varandra i att få längsta och finaste solrosen i slutändan.

Så här viker du Britt-Maries nedbrytbara kruka:

I övrigt handlade Morronen idag om att mer än varann Gävleborgare är överviktig enligt en ny undersökning, tre fiskare i norduppland fick ett vildsvin på kroken och Sten Laurin på SMHI hyllades för sin väderprognos som spår jättefint väder till helgen - Gävle kan t.o.m bli varmast i landet på söndag om inte vindarna vänder, som det brukar heta i Melodifestivalsammanhang.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".