1 av 7
Selma lägger grundfärg på ett påskägg.
2 av 7
Noggrann och koncentrerad!
3 av 7
- Måste jag svara på era dumma frågor också?
4 av 7
Madeleine är sugen på att måla själv, men kan inte eftersom hon sköter spakarna idag.
5 av 7
Röd är favoritfärgen.
6 av 7
Larry gör ett självporträtt.
7 av 7
...och såhär blev resultatet.

Du är ju knäpp!

Selma Weiss, 8 år, är ingen blyg ung dam - tvärtom! Idag gästade hon Morronen för att prata om sin roll som ängel i den hyllade uppsättning av "Jesus Christ Superstar" som ger sista föreställningen i Hille, Gävle ikväll. Och så målade vi påskägg! Medan vi målade berättade Selma om sitt intresse för egyptisk historia (en film om Akhenaten och Cleopatra väckte det!), hur det känns att möta en ängel på riktigt och hon berättade också legenden om den skadade fågel som återföddes som hare, men saknade sitt gamla fågelliv så mycket att han får lägga ägg en gång om åren (påskharen, med andra ord). Hon konstaterade också att Larry är knäpp (vilket vi andra misstänkt länge)!

Vi pratade också med Ann Wigers från Bollnäs som fanns på plats när Bollnäs Museum emottog en upphittad liten stenstaty som upphittats på ett elskåp i Bollnäs. Eftersom den stilistiskt liknade de kända stenskulpturerna från Påskön tror Ann att det kan vara en souvenir därifrån som hamnat på villovägar. Men i skrivande stund är stenstatyns historia fortfarande en gåta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".