1 av 5
Glädjen är total när Järvsö-kören får segerbeskedet. Foto: Lars Lööv
2 av 5
Publiken jublar - givetvis! Foto: Lars Lööv
3 av 5
Heja Järvsö! Foto: Lars Lööv
4 av 5
Andreas Johnson omgiven av kör och fans. Foto: Lars Lööv
5 av 5
Andreas Johnson och Hasse Persson. Foto: Lars Lööv

Jubel i Järvsö!

Sent igår kväll stod det klart att Hälsingland ännu en gång har landets bästa kör. Detta efter att Andreas Johnsons Järvsö-kör i en rafflande direktsänd TV-final besegrade Gabriel Forss och hans Katrineholmskör. Hasse Persson fanns på plats för vår del, och fångade idel glada röster på band.

Idag har vi också uppmärksammat att det under den gångna natten var exakt 25 år sedan kärnreaktorn i Tjernobyl havererade och bonden Mats Eriksson i Trödje blev en ofrivillig rikskändis när det visade sig att han befann sig mitt i det område där cesiumhalterna var som allra högst. Vi fick en pratstund med Mats idag, 25 år senare, och pratade om hur den där ödesdigra natten 1986 har påverkat hans liv.

Imorgon kommer vi att få möta Niclas Nygren igen. För er som inte minns är ju Niclas - från Järvsö han också, för övrigt - i Mount Everest för att städa upp efter tidigare bergsbestigningsexpeditioner. Missa inte honom! Och Leif Grytenius kommer också tillbaks till studion igen imorgon för att sprida positiva vibbar.

Ha en bra dag!

Larry & Madeleine

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".