Solen står lågt över Gavleån i November
Torsdag 10 November

Minns i November...

För exakt ett år sedan hade vi snökaos den tionde november. Charlotta tog sig upp till E4 vid Gävle Bro för att se om vägen var framkomlig. Idag, däremot, blåser fortfarande milda vindar över Gävleborg.

Morgonredaktionen gillar läget och gläds åt att fjolårets nyinköpta snöskyffel fortfarande ligger någonstans i förrådet. Fast bilden ovan är tagen på eftermiddagen, för morgnarna är för mörka för naturfotografering nu.

På strålande humör var i alla fall också Pelle från Ockelbo som vann Länshövdingstävlingen igen, efter en jämn match mot Yvonne Kristiansson från Söderhamn. Detta innebär att Pelle nästa vecka tävlar för femte och sista gången.

På strålande humör var också Anette Norberg Sandström som jobbar på Lantmäteriet i Gävle. På tisdag kan nämligen Lantmäteriet bli utsedda till "Sveriges modernaste myndighet". De kämpar om titeln tillsammans med Skatteverket och SMHI.

Och på SMHI arbetade denna morgon Emil Björk som lovade att det högtryck som ger länet så milt väder kommer att ligga kvar över länet i minst en vecka till.

Ha en bra dag nu, allihop, så hörs vi imorgon!

Larry & Madeleine

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".