...och du tycker det är jobbigt att hänga upp julbelysningen?

Över hela länet börjar julbelysningen närma sig zenit. De flesta fönster man passerar på väg till jobbet stoltserar med adventsstakar och julstjärnor. En som är van att arbeta med en betydligt större palett är Morronens gäst idag, ljusdesignern Stefan Gemzell.

Han arbetar med något så ovanligt som ljussättning av offentliga miljöer (fast själv hävdar han att hans arbete mest består av möten och att få människor och/eller apparater att kommunicera med varandra). Ett av de senaste arbeten han utfört var Rockheim i Trondheim, Norge (se bilden).

Betydligt mer jordnära belysning mötte Charlotta på Brotorget i Bollnäs när hon stannade till för att få sig en kopp kaffe på väg upp till Vallsta och en träff med Kokungen. Som av en händelse stängdes dessutom belysningen av medan Charlotta stod och tittade på den, men hon hann i alla fall ta ett foto.

Imorgon gästas Morronen av ett litet luciatåg från Ludvigsbergsskolan, Valbo - missa inte det!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista