onsdag 14 december

Dags för Gottfrid Kloker att packa väskan...

5:04 min

Gottfrid Kloker ska resa vidare...Hans nuvarande adoptivmamma Carina Larsson berättade att han ska följa med till ett annat land, långt långt bort.

Vobba, flipperföräldrar och surdegshotell...Vad betyder de nya orden?

Valpen Ingo ramlade i det iskalla vatten i Ljusne i måndags morse...I morronen berättade matte Lillian om hur Ingo kämpade för sitt liv...

Ja, Gottfrid Kloker kommer att lämna länet och landet för att jobba som volontär på barnhem i Nepal. Det är Carina Larsson från Gävle som tar med sig vår kära trädgårdstomte när hon åker om en vecka. Nu får Gottfrid sprida lite glädje bland barn - så visst fick han väl ett passande namn?

Vobba, Flipper föräldrar och surdegshotell...Alla är de ord som kommit in till Språkrådet under året. Men vad betyder de? Vi ringde upp nyordsansvarige Birgitta Lindgren.

Det var en timmes förtvivlan som Lillian i Ljusne upplevde i måndags när hon och hunden Ingo var ute på promenad. Valpen ramlade i vattnet och kämpade för sitt liv i 1 timme innan Räddningstjänsten kom...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista