Moa Skimutis
Tisdag 15 Maj

Hur äle mä la, öllö?

Moa börjar komma in i både jobbet och länet. Men det finns några bitar som hon inte riktigt har kläm på ännu. T.ex hur vi låter, och vad vi egentligen säger i Gävleborg.

Så igår bad vi er lyssnare om exempel på talessätt som knappast hörs utanför länsgränsen. För Moa är det än så länge inte så stor skillnad på uttrycken "Jag klöpp ma!" (= jag klippte mig, typiskt Gävle-uttryck) "Määääään guuuu vaaaa tröööökit" (= men gud vad trist, äkta Hoforsmål) och "Nöjäsigt!" (= jättemysigt på Ljusne mål) - allt låter lika nytt och ovant för henne än så länge.

Larry försökte också lära Moa det klassiska Gävle "L"-et, men det kräver lite övning att få till (och ännu mer övning att få bort när man väl lärt sig).

Imorgon Onsdag är Moa ensam i studion eftersom CC är ledig och Larry ska ge sig ut på årets Ålands-seglats. Larry kommer att vara med per telefon på fredag tillsammans med sin "kapten" Perra Smedberg (som också satt ihop ett lagom klurigt kryss till lyssnarna. Den som vinner det krysset får ett unikt pris som Larry köper på Åland!).

Imorgon är en annan dag - vi hörs då!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista