1 av 2
Påven håller på fotbollslaget San Lorenzo, men hur är han som chef? Foto: Scanpix.
2 av 2
Vit rök signalerar att påven blivit vald. Foto: Gregorio Borgia/Scanpix.

Här är expertens bästa chefstips till nye påven

"De 90 första dagarna är viktiga som chef"
1:11 min

I går fick världens katoliker en ny påve. Jorge Mario Bergoglio heter han och nu tar han namnet Franciskus I. Och i dag när han vaknar upp så är det som ny chef för världens alla katoliker och dessutom sina forna kollegor, kardinalerna. I dag fick Kristofer Steneberg, redaktionschef på tidningen som fick dela med sig av sina bästa chefstips.

– Man brukar säga att de 90 första dagarna som chef, då är det väldigt viktigt att göra intryck och att göra avtryck. Det är det som sätter agendan för hela chefskapet, Kristofer Steneberg, redaktionschef på tidningen Chef.

Så då har han tre månader på sig att göra något stort?

– Ja, man kan säga att det under de tre första månaderna man sätter agendan för de förändringar man vill göra och hur ledarskapet har blivit annorlunda. Det känns som att det är viktigt eftersom den förra påven avgick och vi inte riktigt vet vad som har hänt där så han kan ha lite att sopa upp kan jag tänka mig.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".