Frågespel

Geni
Kom första gången 1986 och har sedan kommit ut med några nyare versioner, bland annat resespel som är nischade inom bland annat Underhållning, Sport och Svenska frågor.

Trivial Pursuit
Den riktiga klassikern. Finns i tre Genus-upplagor, som de helt vanliga kallas. Sen finns det också TP 80-tal med bara frågor om det härliga 80-talet, TP Millennium med bara frågor från 1900-talet, TP 20-årsjubileum med bara frågor om 1984-2004 och TP Globetrotter med bara geografifrågor. TP finns numera även som resespel med blandade frågor samt som DVD-spel.

Jeopardy!
Precis som på TV. En får agera Magnus Härenstam och de andra har knappar som är kopplade till en liten låda som drivs med batteri och detta ska motsvara pulpeterna. Det gäller alltså att trycka först, och självklart ska det vara en fråga!

NE-spelet
Vanligt frågespel som givits ut av Nationalencyklopedin. Man ska samla ihop 10 band i 10 olika kategorier och ställa in dessa i sin bokylla.

Århundradets spel (20th Century)
Också ett helt vanligt frågespel där man snurrar fram kategorin istället för att slå med en tärning. Spelet innehåller bara frågor om 1900-talet.

Sverige frågespel
Vanligt frågespel som är ungefär som TP fast man samlar ihop sex delar för att bygga ihop ett eget Sverige, och det är bara frågor om Sverige så klart.

Vem vill bli miljonär?
Finns som vanligt brädspel och som DVD-spel. Går till precis som på TV och man kan till och med ringa en vän.

Alla mot en
Ett nytt spel från Alga som kommit nu i höst, tyvärr har jag inte spelat det ännu, men det finns också både som vanligt brädspel och som DVD-spel.

Det finns även andra slags frågespel där man dels ska gissa svaret på frågorna själv, men också gissa om de andra spelarna kan svaret eller inte. Två exempel är Backup och Insikt.
Andra tips är frågeböcker som förutom resespelen är bra att ha med på resan. Det finns jättemånga olika frågeböcker4 i bokhandeln.

Till mobilen kan man också ladda ned både Vem vill bli miljonär? och Trivial Pursuit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".