Februari 2006

060215 - Foppa

Igår fick jag nog av soffliggande, det började dessutom värka betänkligt i mitt ryggslut efter att jag halkat till på en vådlig promenad i fel skor, så jag packade ner min lilla radio i träningsväskan och begav mig till Fjärran för att cykla. Cykel är bra mot ischias har jag märkt. Väl inne i träningslokalen visade det sig - till min och andra sportidioters stora glädje - att man monterat upp värsta plasma-tvn mitt framför cyklarna. Detta i sin tur ledde till att jag på mitt eget lilla sätt, med all fokus på både herr- och damsprinten, deltog med liv och lust på cykeln med radiosporten i öronen och tvsporten mitt framför näsan. För att hjälpa skidåkarna på traven så tog jag i för allt vad tygen höll. När Björn Lind gått i mål var mjölksyran i mina ben ett faktum.
Det är jobbigt att ta OS-guld, men fan vad bra det känns efteråt!

charlotta.cederlof@sr.se

060210 - OS och Cash

För första gången i mitt vuxna sportintresserade liv så sammanfaller faktiskt de olympiska spelen med min soffa! Jag behöver inte vara vaken nätterna i genom för att se när Sverige misslyckas att ta VM-guld i Curling och någon ny ishockeyspelare gråter ut i TV. Nej då, jag kan våndas och jubla och gnissla tänder dagtid. Hemma. Utan att ta ledigt! Ni anar inte vilken soffpotatis jag ska bli. Min blå soffa och jag kommer mer eller mindre att vara sammanvuxna i veckorna två. Underbart. Mina två par flanellbyxor är nytvättade och redo för användning. Pop-cornsförrådet är fyllt och Kurt väl införstådd med OS-tablån. Förvisso har han bara visat intresse för sport två gånger, den ena när Ipswich spelade en fotbollsmatch mot jag vet inte vilka, i alla fall satt han som klistrad framför tvn, och den andra gången när han mitt i natten (jag låg och sov i ett annat rum) råkade sätta sig på fjärrkontrollen och extrem sports-kanalen gick igång. Den visade en off-shore tävling, alltså extremt snabba båtar som kör fort och ljudligt. Kurt satt kvar på fjärrkontrollen och det medförde att ljudet bara stegrade. Kurt satt fjättrad. Antaglingen av chock. Jag inbillar mig dock att lille katten när ett visst sportintresse.
Och som om inte detta vore nog. Natten till måndagen den 6 mars går Oscarsgalan av stapeln. Måndagen är min lediga dag. Och i kväll har ”Walk The Line” premiär i Gävle. Senvintern blir nog inte så illa ändå. Peppar peppar.

charlotta.cederlof@sr.se

060207 - Något senare...

Så hur gick då Ozzyz 40-års kalas?
Storartart naturligtvis.
Ozzy är ju sång- och dansman och vet hur man bär sig åt för att få in så många som möjligt i en villa som inte ens är färdigbyggd. Han byggde bord, snickrade bänkar, installerade karaoke, brände massor med musik, inklusive hans eget gamla punkband E.T.K. Han fixade discokula och stroboskop och jag och Ingeborg bridgade i köket med vår kokkonst och vinet flödade. Alla var där och eftersom jag var med redan när vi skulle fixa bordsplaceringen så paxade jag Zinken. Han var dessutom toastmaster så jag fick automatiskt plats vid honnörsbordet. Zinken är från Avesta och hans mamma och pappa bor på samma gata som Tony Rickardssons föräldrar!Jag tror dessutom att Ozzy fick allt han önskade sig, från boken om terrorismens historia till elektrisk näshårstrimmer och PS2.

Jag har mailat till Royal-biografen i Gävle för att får reda på när ”Walk The Line” egentligen kommer hit till Loserville. Nån annan som vet?

charlotta.cederlof@sr.se

060207 - 05.50

Jag har fortfarande inte hämtat mig efter ”Brokeback Mountain”. Jag måste se den en gång till inom en inte allt för avlägsen framtid.

060206 - And the Oscar goes to...

Ska ni se en enda film till i hela ert liv, låt det då för Guds skull bli ”Brokeback Mountain”.
Det är allt jag har att säga tio i sex denna måndagmorgon.

charlotta.cederlof@sr.se

060201 - Now is the winter of our discontent...

...för att citera den gode Shakespeare.
Således, februari. Jaha. Den i särklass tråkigaste månaden på hela året. Förr i tiden kunde jag åtminstone se fram emot sportlovet. Nu är det bara att vänta in april och bita ihop och bryta ihop och komma igen.
Men vem är jag som klagar. Jag har just kommit hem från en enastående semester som redan känns som en saga. Kanske är det därför. Var jag verkligen där? Tänk om jag bara har drömt. Nej, nu är det dags att lista allt roligt som händer inom en inte allt för avlägsen framtid så man inte deppar igen fullständigt.

1) Svåger Ozzys 40-års skiva på lördag. 70 personer. Jag ska hålla tal!
2) Bröllop i Stockholm. Klänning införskaffad.
3) PF Commandos spelning i Rom!
4) Spelkvällar hos Hesam.
5) Min nya dammsugare.
6) Alla filmer som jag kan se som jag får efter att Kerstin har sett dem.
7) Nya numret av Uncut - DVD.
8) Walk The Line - filmen om Johnny Cash.
9) Oscarsgalan.
10) OS för tusan hakar!

...och se där, livet blev genast lite lättare.

Folk har hört av sig och undrar hur jag mätt min näsa. Från mitt emellan ögonen till nästippen med skjutmått.

charlotta.cederlof@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".