Emmy Lindström.

Emmys sång

Torsdag 30/8 11.03, 20.03 & fredag 31/8 23.30

Emmy Lindström fick sin ADHD-diagnos när hon var 22 år, då föll bitarna på plats. I hela sitt liv har Emmy Lindström känt sig ”konstig, knasig och annorlunda”.

En livlig och intensiv flicka som hade svårt att passa in i tjej-gängen och helst umgicks med de tuffare killarna. I skolan lärde hon sig allt mycket snabbare än de andra barnen, blev uttråkad och fick skäll för att hon störde och pratade för mycket. Först i vuxen ålder fick Emmy diagnosen AD/HD. Då föll pusselbitarna på plats.

”Om andra människors hjärna är som en lugn landsväg är min som en flerfilig motorväg”, berättar hon för Barnens Marie-Louise Kristola.

Emmy var hyperaktiv och hade svårt att koncentrera sig på det mesta - utom på fiolspelandet, som hon började med när hon var fem år.

Idag är Emmy Lindström violinist och komponist och studerar på Musikhögskolan i Stockholm.

Hon tycker att hennes AD/HD ”får hennes känsloliv att kännas som ett korthus ibland”, men det gör också hennes liv kreativt och fantasirikt.

Programledare Marie-Louise Kristola.

Fotograf Anders Kratz.

Boktips: ”Flickor med ad/hd” - Kathleen G. Nadeau

”Kanske ett liv” - Sofia Hedman

”Jag vill ha ett liv” - Sofia Hedman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".