Energidryckerna behövs inte!

När jag var tonåring fanns det en bio i Stockholm, som hette Maxim. Den låg i Biger Jarlspassagen mellan Birger Jarlsgatan och Norrmalmstorg. Bion var Stockholms äldsta, och det märktes verkligen! Inga ridåer, paus mitt i filmen, när filmkassetten skulle bytas eller när biografmaskinisten skulle gå och kissa.

Men Maxim lönade sig tydligen, man körde nästan uteslutande barnförbjudna filmer. För barn mestadels, många av oss nådde inte ens upp till biljettluckan. Hur gammal är du då? frågade biljettanten. Femton år, pep vi alla. Och så kunde vi gå in och känna hur vi hade växt och fick titta på RIKTIG film!

Jag tycker att det är på samma sätt med dom nya energidryckerna och energitabletterna. Egentligen behövs dom inte alls. Men för att barnen ska köpa dom har dom en varningstext där det står att dom är inte är avsedda för barn.

Alltså köper barnen dom. Barn tänker inte på sin framtida hälsa. Det gör inte vuxna heller. Det, som är viktigast är hur man mår NU! Det gäller både barn och vuxna. Att dom här dryckerna och tabletterna lurar hjärnan så att man anstränger sig mera än vad man egentligen orkar, det är som att ta bort bromsen på cykeln. Plötsligt kan det gå alldeles för fort, och då har man ingen chans att bemästra situationen.

Varken barn eller vuxna behöver dom här grjorna. Ta bort dom innan dom blir en ny och farligare Coca-Cola.

Hälsningar

Claes Sundberg 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista