Tafsning och sexuella trakaserier i skolan

Dagens ”Barnen” visade trist moralism, skriver Bosse Johansson om pragrammet den 14 febr. Det handlade om tafsning och sexuella trakasserier i skolan... 

Dagens ”Barnen” i P1 var ett ändlöst ajabajamoraliserande. Att göra ett program av detta slag utan att ens nämna det centrala, den spirande sexualiteten, blir minst sagt märkligt. Tyvärr bortser programmakarna från att lyssnarna har erfarenheter och minnen som säger något helt annat. Att se, bli sedd och bli bekräftad är viktigare än bra betyg för barn och ungdomar. Det är ytterst detta som barn och ungdomars möten på skolgårdar handlar om. Att betona överdrifter och övergrepp som i programmet ger en helt felaktig bild av mötena mellan könen. Att feminister och högermoralister hittar varandra i bedömningar är beklagligt. Jag tycker nämligen att feminismen är värd bättre än så.
Bosse Johansson, Göteborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".