Barnen och Klimatet

Torsdag den 5.6 kl 11.03 & 20.03 & fredag den 6.6 kl 23.30

Det är mycket tal om global uppvärmning och klimatförändringar just nu. Men hur tänker barnen om de här stora frågorna?Är barnen lika oroliga som många vuxna för vad som kan komma att hända eller ser de ljusare på framtiden?

På Söderholmsskolan i Skärholmen har det hänt att elever gått gråtande ur klassrummen när läraren talat om klimatförändringar och rektorn har uppmanat sina kollegor att gå försiktigt fram. Men Linda Hedström, som arbetat som lärarare i åtta år nu, tycker inte att eleverna verkar mer ororade idag än när hon började arbeta i skolan. ”Jag tror inte det är så farligt idag, säger Shideh Khodarahmi i klass 5 a- kanske om 50 år, men då är jag redan gammal eller död.” Vi har också följt med svenska mellanstadiebarn på klimatvandring, besökt en skola i Washington och får en rapport av Sveriges Radios korrespondent i Indien.

Producent: Marie-Louise Kristola

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista