En lyssnare skriver: - Jag blev imponerad och rörd över flickornas inre styrka!

Till redaktionen för Barnen. 

Jag är en mormor som lyssnade på ert program ”Vår mamma är tablettmissbrukare”. Jag blev väldigt berörd av det som två av döttrarna sa i programmet. Flickorna berättade om sin frihetslängtan dvs att slippa vara beroende av samhällets kontroll genom socialvården. Jag blev imponerad och rörd över deras inre styrka, de lät så naturliga och övertygande.

Vi har tre barnbarn, ett av barnen, snart 18 år, har blivit skrämd från vettet och vågar inte stå för sin vilja. Det tror jag kan bero på hur socialtjänsten beter sig gentemot barnen. Man talar OM människor aldrig MED. En del socialsekreterare tror att de är övermänniskor.

Vår dotter är döv men har tre hörande barn. Det finns många  exempel på myndigheterna bemöter vår dotter /en mamma med funktionshinder.  T ex sa en chef för Familjerätten så här: ”Hon kan väl inte kommunicera med sin son.” Vår dotter har t ex  aldrig blivit inbjuden till barnens skola. Hur uppfattar barnen detta?

Omsorgen för hörselskadade och deras barn är urusel  t ex har hörselvårdkuratorer på Landstingen ingen tjänstebeskrivning. Socialtjänstens företrädare har bara 14 dagars utbildning då de läser om funktionshinder. En dövpedagog som min dotter har haft kontakt med verkar har ett uppdrag av hemlig natur. Hemligheterna och tystnaden påminner nästan om Stasi.

Allt det här kom jag att tänka på när jag lyssnade på ert program och flickornas åsikter om socialtjänsten.

Varma hälsningar från en mormor

                                                                                                                                       

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista