- Jag kommer ihåg hatkampanjerna mot pappa!

P1 fredagen den 17.10 kl. 11.03, repris söndag 19.10 kl. 18.00
Det här är andra programmet som ställer frågan 'Hur är det att växa upp med föräldrar som är politiker?'
Mårten Palme minns hatkampanjerna mot Olof Palme som ruggiga. – En sorts underliggande aggressivitet i samhället. En oro fanns där hela tiden, trots att familjen försökte leva som en vanlig familj, berättar Mårten Palme i veckans BARNEN. Vällingby där Mårten Palme växte var delat i två sidor. En sida med radhus, där bodde familjen Palme och en sida med hyreshus. På radhussidan där Mårtens skola låg fanns det många moderater. Men på hyressidan blev han accepterad och fick spela fotboll med killarna där. Hur var det då att växa upp med en förälder som var en så kontroversiell politiker?
- Det är en mycket svår fråga att svara på, nästan omöjlig eftersom jag inte känner till någon annan uppväxt. Men egentligen tyckte jag att det alltid var besvärande. Det var rätt många i skolan som var fientligt inställda, säger Mårten Palme. Agneta och Camilla Lundberg Camilla Lundberg, dotter till Agneta Lundberg, riksdagsledamot från Örnsköldsvik för Socialdemokraterna medverkar också i BARNEN. Camilla tog ansvar för regeringens politik från det att hon började skolan.
– Det var orättvist att ställa politiska frågor till en 8-åring! berättar Camilla Lundberg. Reporter Ylva Mårtens Lyssna