Lyssnare om Samtal med Elita

Hej Barnen!
Lyssnade på programmet Samtal med Elita. Jag har på nära håll upplevt hur ett barn gått in i ett apatiskt till-stånd och har en känsla av att de - "gått in i väggen" - som vi kallar det när det drabbar vuxna.

Skulle det kunna vara så att de p g a att de lärt sig svenska snabbt tagit på sig rollen av att bli "förälder" till sina föräldrar? Detta inte minst som ett resultat av den svenska synen att inbegripa barnen i asylprocessen. Jag finner det ganska naturligt att ett barn inte kan sätta fingret på att detta skulle vara orsaken men det stämmer väldigt väl med de rön som framkommit i era program tillsammans med annan forskning. Jag är tacksam om någon annan lyssnare har en kommentar.

Jan Bertilsson, Sundbyberg

----------------------------------------------------------

Hej,
lyssnade på programmet om Elita....

Jag sitter och bygger modell på arkitektskolan i Köpenhamn och jag började gråta.... Vad fint att ni sände det där programmet, tack.

Hej hej, från Kalle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista