Vem gör det bästa elevreportaget med barnperspektiv?

P1 fre 4/6 kl 11.03 & 23.07 och sön den 6/6 kl 18.00.

Sveriges Radio- programmet ”BARNEN” skickade i januari ut en inbjudan till alla mediegymnasister i hela Sverige om en reportagetävling! BARNEN i P1 prisbelönar och sänder de tre bästa reportagen med barnperspektiv. Tävlingsbidragen fick vara max 9 minuter långa. De kunde göras enskilt eller i grupp. 1:a pristagaren belönas med 2000 kr, 2:a och 3:e pristagarna med 1000 kr vardera. Juryn består av BARNEN-redaktionen.

Redaktionen har fått in 18 bidrag från 6 olika gymnasieskolor från Kalix i norr till Vellinge i söder. 6 av bidragen är nominerade och 3 ska väljas ut till vinnare. I BARNEN den 4 juni publiceras de vinnande reportagen och intervjuer med vinnarna! Men än så länge vet ingen vilka som vinner. De nominerade reportagen är:

”Barnen och döden” ett reportage av Martina Persson, Fanny Schröder och Karin Ålund på Sturegymnasiet i Halmstad. ”Överviktsproblem” av Helene Jeppson på Sundsgymnasiet i Vellinge.
”Droger, skola och ungdomar” av Kimmo Kellokumpu, Hanna Georgos och kim Larsson på Kungshögagymnasiet i Mjölby. ”Pinsamma föräldrar” av Jessica Wennfalk på Mediegymnasiet i Kristianstad. ”Om barn får vara barn” av Sanna Bertils, Sanna Wikström och Sara Morin på Mediegymnasiet i Kalix. ”Barn blir till...” av Gabriella Hemmingsson på Wargentinsgymnasiet i Östersund.

Producent Ylva Mårtens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista