Familjen Contreras (Foto: Nelson Contreras)

Nelson - vår far

Fredag 9 januari kl 11.03 och söndag 11/1 kl 18.00

Himlen var blå och familjen Contreras bodde nära havet. Mamma, pappa och sex barn. 1978 flydde de från diktaturen i Chile till Sverige för att ge sina barn en trygg uppväxt.Fyra år senare splittrades familjen i en skilsmässa. Fadern lämnade familjen. Det började med en trång bilresa från Halmstad till Uppsala.
Barnen förstod inte vad som hände. Julia Contreras var sex år när hennes föräldrar skildes. Hon blev sjuk. Hennes två äldsta syskon flyttade hemifrån. De var tuffa och ensamma. De andra fyra bråkade hela tiden om mor och mormors uppmärksamhet.
Fadern flyttade tillbaka till Chile och lämnade barnen.Tjugo år senare tänker Julia Contreras tillbaka på vad som egentligen hände. ”Nelson. Vår far” är en historia om Nelson, Maria Eugenia, Carlos, Karin, Leonardo, Maria, Ricardo och Julia, en chilensk familj som splittras och glömmer.
Ett program av Julia Contreras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista