Olof Palme med barnen Joakim och Mårten (1963).

Våra föräldrar är politiker

Fredag 16/1 kl.11.03

Hur är det att växa upp med föräldrar som är politiker? Vi är många som undrar det, speciellt nu efter mordet på utrikesminister Anna Lindh. Det handlar om många föräldrar och många barn. Det finns politiker på allanivåer.
Felicia och Max Ohly är 14 och 12 år. Deras pappa heter Lars Ohly. Felicia får ibland frågor om Vänsterpartiets politik:
- Då brukar jag säga ’Fråga pappa!’ Andra behöver ju inte stå till svars för sina föräldrars åsikter.

- Jag kommer ihåg hatkampanjerna mot pappa!
Fredag 16/1 kl. 23.10 och söndag 18/1 kl. 18.00
Det här är andra programmet som ställer frågan ’Hur är det att växa upp med föräldrar som är politiker?’Mårten Palme minns hatkampanjerna mot Olof Palme som ruggiga.
–En sorts underliggande aggressivitet i samhället. En oro fanns där hela tiden, trots att familjen försökte leva som en vanlig familj, berättar Mårten Palme i veckans BARNEN.

Vällingby där Mårten Palme växte var delat i två sidor. En sida med radhus, där bodde familjen Palme och en sida med hyreshus. På radhussidan där Mårtens skola låg fanns det många moderater. Men på hyressidan blev han accepterad och fick spela fotboll med killarna där.

Reporter Ylva Mårtens

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista