Barnen och Tiden i Skolan

P1 fredag 10.9 11.03 och 23.07 samt söndag 12.9 18.00

- Det är tråkigt att vänta när man har lektion, säger Anna Landar. Då måste man vara tyst, och så sitter man bara såhär, rakt upp och ned på en stol och väntar.

Anna Landar och Carl Hård, båda 7 år, har precis börjat i första klass på Kolarängsskolan i Järfälla. De tycker att det är kul att lära sig nya saker och få en massa klasskompisar att busa med, men ofta går tiden långsamt i skolan. Det är när fröken går runt och ska hjälpa de andra. Eller när man har samling på morgonen och alla ska sitta tysta i en ring.

Barnen handlar denna vecka om skolan och hur den lägger beslag på elevernas tid. Möt Oscar Engedahl, 15 år, som berättar hur han somnar framför TV:n med läxböckerna i knäet, möt Sara Ayrancia, 14, som tappar koncentrationen under lektionerna och börjar fnittra när det blir för svårt, och möt Eric Lopez, 19, som började skolka när han tyckte att han bara satt av lektionerna. I programmet medverkar också Ingrid Westlund som forskar om barnens tid i skolan.

Redaktör Anna Iversen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".