" Man kan inte vara en tuffing hela tiden"

P1 fred 29 okt 11.03 och 23.07  Söndag 31 okt 18.00

- Vi har skrattat tillsammans, gråtit tillsammans. Man kan inte vara en tuffing hela tiden, den som aldrig grinar, säger Emrah Ceba, som går i ettan i gymnasiet.

Han pratar om killgruppen han har varit med i under två år i högstadiet på Bredängsskolan i Stockholm.

Sebastian Hellerstedt, 15 år, vänder sig hellre till tjejer än till killar om han vill tala om något viktigt. Risken finns alltid att killar börjar fnittra, säger han. De kan inte tala allvar.

Sebastian har gått med i den nystartade killgruppen i Bredängsskolan. Det är många som vill vara med, fler än som får plats. Alla har hört om den första gruppen och hur kul de haft.

Osman Ali Mohammed och Christian Salas, som leder killgruppen, är fritidsledare på skolan. Under två år ska gruppen träffas minst en helg i månaden. Meningen är att killarna ska få lära känna vuxna män, som kan visa hur man är en bra vuxen. De ska också få en chans att tala om viktiga saker med ledarna och med varandra.

- När jag var i tonåren fanns ingen i skolan som hade tid att tala med oss, säger Osman.

Vi får följa den nystartade gruppen under en helg i skogen, med mycket fnitter, bus och mörkrädsla. Och vi får höra killarna i den gamla gruppen berätta vad de här två åren gett dem.

Reporter: Ragnar Nordqvist  Producent: Lollo Collmar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista