Julspel i Botkyrka kyrka i Hallunda. Samuel Abraham, Seta Abbo och Edessa Marouki från klass 2 i Borgskolan inspekterar Jesusbarnet.

Vem är barnet i krubban?

Fredag 23 december kl 11.03 i P1.

Vad vet svenska barn om Jesus? Och har det någon djupare betydelse detta att Gud tar gestalt i ett nyfött barn? Det är två frågor som behandlas i möte med såväl stora som små i veckans Barnen.

Edessa Marouki 8 år ber om Jesus om förlåtelse varje gång hon gör något dumt, medan barnboksförfattaren Ulf Stark som liten trodde att Jesus hade röntgensyn, och därför kunde se att Ulf egentligen inte menade så illa med sina bus.

Simon Nilsson, 10 år går i särskoleklass i Knivsta. När han ligger i sängen och sover så tittar Jesus på honom från himlen.  

Prästen Lars Collmar 65 år har slutat analysera änglarnas fjädrar och håller Jesusbarnet allra kärast.

Men Kristian Sikiric 8 år från Alsike tror vare sig på Gud eller Jesus så länge det saknas bevis. Dessutom tycker han det var ovanligt klantigt av Josef och Maria att bege sig till Betlehem utan att ha pengar till ett ordentligt boende.

Redaktör Annika Olsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".