Årskurs 2 på Medieprogrammet på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde

Barnens Radiotävling 2006

P1 Fredag 2 juni 11.03, 23.07 Söndag 4 juni 18.00          

Barnens Radiotävling 2006 är avgjord! Årskurs 2 på Medieprogrammet på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde gjorde de bästa reportagen med barnperspektiv.

För tredje året i rad har Barnen arrangerat en tävling bland landets mediegymnasier. Här är resultatet.

Varför får medieprogrammet på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde Barnens reportagepris 2006? Jo, vi har kommit fram till följande motivering:

”Att intervjua är en konst - inte bara en teknik. Radiointervjun är ett av de viktigaste grundelementen i radiomakandet, för att inte säga det allra viktigaste. Utan nära och lyhörda intervjuer ingen bra radio. Eleverna i årskurs två på Medieprogrammet på Västerhöjdsgymnasiet har alla hittat ett eget personligt sätt att intervjua. De lyssnar, väntar och frågar vidare - allt utifrån svaret de fick. Och vi får höra sex olika, seriösa intervjuer, där de som det handlar om blir bemötta med respekt och nyfikenhet.”

Välkommen att lyssna till korta bilder ur barns och ungdomars verklighet både i går och i dag. I veckans Barnen hör du några av de vinnande bidragen:

Ung på 60-talet, reporter Viktor Melin.

Fosterbarn, reportrar Karl-Johan Jansson och Markus Nord.

Flytta hemifrån, reportrar Jenny Svensson och Lina Strandberg.

Olika kulturer, reporter Arvid Ottosson.

Ung och kristen, reporter Christoffer Lundborg.

När pappa dog, reportrar Amanda Olsson och Ellen Norman.

Producent Ylva Mårtens

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".