Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet sänder inte längre. I detta program fick barnen plats i samhällsdebatten och du som lyssnare...

Svar direkt från Sveriges Radio

Replik: Nästa års tablå har börjat diskuteras trots att den inte är offentlig. Eftersom bara lösryckta delar har lämnats ut diskuteras därmed en hel del felaktigheter.

Så är det med ryktet om att SR nästa år inte skulle ha ett program om barn för vuxna. Programmet Barnen är unikt med sitt envisa barnperspektiv och visar vecka efter vecka att ett sådant program behövs.

I programuppdragen för 2007 har vi formulerat oss i allmänna termer och i många fall utelämnat konkreta programnamn. Men också nästa år kommer det att finnas ett program som speglar, analyserar och kommenterar barn och ungdomars liv i Sverige idag. Det kommer att finnas ett program som beskriver samhället utifrån barnets speciella villkor, genom barnens berättelser och de vuxnas erfarenheter från barndomen.

En stor del av barnens vardag finns i skolan, därför ska också barnens liv i skolans värld finnas med i programmet.

För att inte i detalj diktera hur programmet ska utformas eller låta, och för att inte hämma den kreativitet, kunskap och erfarenhet som finns bland medarbetarna är beställningen formulerad i principiella ordalag.

Nu är det upp till redaktionerna att skapa ett program.

Eva Blomquist

Programdirektör Utbud

Cecilia Bodström

Programområdesansvarig

/religion/livsåskådning/vetenskap

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".