Svalöv skakat efter bussolycka

Det skånska samhället Svalöv är skakat av den svåra bussolyckan som krävde fyra unga liv på fredagen. Kommunen har inrättat en krisgrupp för de anhöriga och på universitetssjukhuset i Lund försöker man hjälpa den chockade personalen.

– Vi kommer ha en stor debriefing i eftermiddag för personalen som var inblandad här på sjukhuset, med ambulans och alla inblandade. Det är väldigt viktigt att man får prata igenom situationen, hur var och en har upplevt den, och att man får en gemensam bild av hur det har gått till, säger Marie Lundström, är ansvarig sjuksköterska på akutmottagningen

Det var strax före klockan åtta på fredagskvällen som minibussen kolliderade med en linjebuss vid infarten till Svalövs kommun.

Minibussen kördes av en 19-årig flicka och i den färdades hennes 17-åriga syster och tre tonårspojkar. Flickorna hade lånat familjens minibuss och kört för att handla.

Bara en 13-årig pojke överlevde kollisionen.

I linjebussen satt en ensam chaufför, som klarade sig med lindriga skador.

Polisen vet inte vad olyckan berodde på, men konstaterar att det var halt väglag på olycksplatsen.

Ivan Garcia
ivan.garcia@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".