Polisen vädjar om tips om Malmöskott

Polisen har fortfarande inga spår efter den eller de personer som på tisdagskvällen sköt en 16-årig pojke i huvudet i Malmö. Polisen hoppas att det ska finnas personer som har sett saker som kan vara viktiga för utredningen.

– Eftersom vi inte har några vittnen till händelsen och målsäganden inte har kunnat ge en klar bild eller berättelse om händelsen, så jobbar vi på bred front, säger Stina Karlgrund, som är chef för spaningsroteln vid polisen i Malmö.

Den 16-årige pojken var enligt polisen på väg mellan hemmet och fotbollsträningen när han besköts på tisdagskvällen.

Fann kulor
Till en början trodde man att det rörde sig om en trafikolycka, men väl på sjukhus uppdagades det att pojken hade flera kulor i huvudet.

16-åringen ligger nu på neurokirurgens intensivvårdsavdelning på Universitetssjukhuset i Lund. Han kommer troligen att opereras under dagen. Enligt personal på sjukhuset är hans tillstånd allvarligt, med stabilt.

Motivet till dådet är inte känt. Enligt Stina Karlgrund på polisen finns det ingen känd hotbild mot pojken.

– Vi vet inte speciellt mycket om honom. Han förekommer inte som en känd person hos oss, säger hon.

Höra vänner och bekanta
Vad det rör sig om för vapen kan man se först när kulorna plockats fram. I avvaktan på det och på att pojken ska kunna höras ordentligt fortsätter polisen arbetet.

– Det är en del som ska företas. Dels ska resultatet av den tekniska undersökningen granskas och vi ska försöka hitta vittnen och bekanta i hans närmiljö för att se vad som kan ligga bakom detta, säger Stina Karlgrund vid spaningsroteln i Malmö.

Petra Haupt, SR Malmö
petra.haupt@sr.se