Polisen slog en ring runt vänsterdemonstranterna.

Oroligt i Salem söder om Stockholm

Det har varit oroligt i Salem söder om Stockholm under lördagen. Omkring 500 personer från olika vänstergrupper demonstrerade i protest mot den årliga så kallade Salemmarschen, som högerextrema grupper genomför på lördagskvällen till minne av en 17-årig pojke som misshandlades till döds i samhället för sex år sedan.

Vänstergrupperna hade tillstånd att demonstrera till klockan två men först en timme senare lyckades polisen skingra demonstranterna med hjälp av hästar.

Fyra vänsterdemonstranter greps som misstänkta för förberedelse till grov misshandel och misshandel. Sammanlagt omhändertogs 100 personer och 88 avlägsnades från platsen.

Vänsterdemonstranterna protesterade mot den manifestation som högerextremister genomförde senare under kvällen till minne av en 17-årig pojke som mördades i Salem för sex år sedan. I den demonstrationen deltog enligt polisen uppemot 1000 personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".