Förbundssekreteraren: Ett bra beslut

Det socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU:s ordförande Anna Sjödin avgår. Hon skriver på DN:s debattsida och på SSU:s webbplats att hon är oskyldigt dömd för krogbråket i januari, men hon avgår ändå.

– Hon har kommit fram till det beslutet och jag tycker att det är ett bra beslut. Jag ser nu att SSU kommer att kunna gå vidare ur den här situationen, säger SSU:s förbundssekreterare Mattias Vepsä.

På vilket sätt är det ett bra beslut?

– Det är ett bra beslut därför att Anna känner sig trygg i beslutet och det är ingen annans beslut. Det är inte mitt beslut, det är inte förbundsstyrelsens beslut, utan det är Annas beslut.

Hon hävdar att hon är oskyldigt dömd, och du sa själv att hon är en ärlig person. Hur ser du på att hon hoppar av samtidigt som hon hävdar sin oskuld?

– Jag tror att det är viktigt att se att man kan hävda sin oskuld, och jag tror på Anna Sjödins version av det som har inträffat. Att Anna väljer att lämna tycker jag inte ska kopplas ihop alltför mycket med oskuld eller skuld.

– Hon väljer att träda tillbaka för SSU:s skull, precis som hon redovisar. Hon tycker att SSU nu ska gå vidare och hon vill ägna tid och kraft åt andra frågor, säger SSU:s förbundssekreterare Mattias Vepsä.

Sören Granath
soren.granath@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".