Anna Sjödin.

Anna Sjödin: Trycket blev för stort

Efter beskedet i helgen väljer nu Anna Sjödin att kommentera sitt avhopp från det socialdemokratiska ungdomsförbundet, SSU. Anna Sjödin fälldes i höstas i tingsrätten för sin inblandning i ett krogbråk i Stockholm.

I veckan fick hon beskedet att hovrätten inte tar upp hennes fall, som hon hoppats på.

– Jag har väntat under ganska lång tid för att få en riktig prövning av mitt ärende och det väntar jag fortfarande på. Men av omtanke om SSU så väljer jag att lämna nu, för trycket blir för stort. Det blir för jobbigt för SSU:arna. Jag älskar SSU och jag vill naturligtvis göra det som är bäst för organisationen. Nu har vi hamnat i det läget att jag tror att vi är där, säger Anna Sjödin.

Hur stor skada har SSU åsamkats under det här året?

– Det är väldigt svårt att säga. Det finns olika bilder av det. Det finns de som tycker att det har varit ganska jobbigt, att man har mött människor som har frågat om det här och sedan finns det de som har en helt annat bild som handlar om att ungdomar faktiskt söker sig till oss för att de känner igen sig i det här. Jag tror inte att det finns någon entydig bild av det.

Borde du inte ha avgått tidigare?

– SSU:arna har sett från början hur det här har sett ut. De såg bilderna på mig dagen efter. De såg hur blåslagen jag var och de såg också den här vakten som faktiskt inte har några skador över huvudtaget. Och de tror på min berättelse och då blir det ju ganska märkligt att hävda, fortfarande än idag.

– Om man tror på den upplevelse som jag har, då inser man också att jag har blivit oskyldigt dömd, och då väljer organisationen att stå upp för det här, man tycker inte att det är okej att det fungerar på det här sättet, säger Anna Sjödin.

Pia Fridén, P1-morgon
pia.friden@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".