Mordmisstänkte 37-åringen uttalade sig om morden

I Storbritannien har en 37-årig man har gripits, misstänkt för samtliga fem mord på kvinnor i trakten av Ipswich. Mannen har under dagen förhörts, samtidigt som polisen arbetar med att söka igenom hans hus och trädgård.

Den 37-årige mannen greps tidigt på måndagsmorgonen i sitt hem i Trimley, ett par mil från Ipswich i östra England.

– Mannen är misstänkt för att ha mördat alla fem kvinnorna, säger kriminalkommissarie Stewart Gull som leder utredningen.

Arbetade extra som taxichaufför
Vad det är som eventuellt binder mannen till morden på de fem prostituerade kvinnorna är inte känt. Polisen har heller inte avslöjat vem han är, däremot att han arbetade extra som taxichaufför.

Flera medier har redan gått ut med namn och bild på honom. Stämmer de uppgifterna så handlar det i så fall om en man som nyligen framträdde i en brittisk tidning och berättade att han kände åtminstone några av de aktuella kvinnorna, att han hade köpt sex av dem och att han trodde att han skulle komma att gripas. Han har redan hörts av polisen flera gånger men hävdar bestämt att han är oskyldig.

Radio och tv sänder direkt
Mannen bor i ett vanligt brittiskt villaområde med tegelhus och små trädgårdar ett par mil från Ipswich och nära en stor genomfartsled. Samtliga kvinnor har hittats i närheten av den vägen.

Just nu cirkulerar helikoptrar över husen och radio- och tv-bolagen direktsänder samtidigt som polismän genomsöker hans hem och trädgård.

Maria Eksedler, London
maria.eksedler@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".