Elever och rektor misshandlade i Dalarna

Uppdaterad 16:20
En man har gripits misstänkt för misshandel av flera elever och en rektor på en grundskola i Hedemora. Mannen ska också ha försökt ta sig in på socialförvaltningen och polisstationen. (SR Dalarna)

– Man kände instinktivt att det här är inget man kan stoppa. Jag försökte få kontakt med honom, men han var inte kontaktbar på det sättet, säger Eric Ersbacken, som är skyddsombud på Vasaskolan

Den 22-årige mannen kom direkt från arresten i Falun, där han suttit i förvar under natten misstänkt för narkotikabrott.

Han släpptes klockan sex imorse och vid åttatiden kom han till socialkontoret i Hedemora för att leta efter en handläggare.

Handläggaren var inte på plats och då sparkade mannen sönder dörren till socialkontoret. Han begav sig sedan till polisen och försökte ta sig in där.

Därefter gick han till skolan några hundra meter därifrån. Tim Antila-Persson hade oturen att komma i mannens väg.

– Vi skulle upp och in här och då stod det flera lärare där. Vi tänkte att vi går in och så kom han ut. Han bad mig följa med och jag frågade honom varför. Då slog han mig på näsan och kinden, sa Tim Antila-Persson.

Hur kändes det och komma till skolan när det hände?

– Det är inget ovanligt egentligen, för det händer så mycket konstigt i den här staden. Man är van att det händer så mycket så man orkar inte bry sig, säger eleven Magnus Falk på Vasaskolan i Hedemora.

Mannen greps på skolan och är misstänkt för misshandel av sex personer.

Tobias Barle, SR Dalarna
tobias.barle@sr.se