Mona Sahlin träffar sina partimedlemmar

Mona Sahlin har idag mött partimedlemmar och fackliga företrädare inför partiledarvalet i mars. I Västerås besökte hon en ambulansstation och träffade medlemmar i en dryg timme.

– Med lite bättre samordning kan man återuppväcka patienter på ett sätt som man inte kunde för ett par år sedan. Kan jag återuppväcka avsomnade delar av partiet så kanske jag fick lite inspiration här också, Sa Mona Sahlin.

Enligt Mona Sahlin är många av medlemmarna glada om klimatfrågan går att göra till en större hjärtefråga för socialdemokraterna.

Hon sa också att några medlemmar är nöjda med att hon nämnde företagande medan andra inte tyckte att partiet förstått att nya jobb förutsätter nya företag.

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Pia Nilsson från Sala vill att socialdemokraterna ska bli mer öppet för nya ideer.

– Vi har inte haft speciellt stort utrymme. Jag tycker att det finns många bra åsikter i partiet, som måste få utrymme, säger riksdagsmannen Pia Nilsson, efter att ha träffat Sahlin i Västerås.

Vad har partiet förlorat på det?

– Det är svårt att säga, men ytterst tror jag att det kan vara en av förklaringarna till att vi förlorat valet och att vi tappat medlemmar. Känner man sig inte delaktig finner man kanske ingen anledning att vara med i vårt parti, säger hon.

Hur kändes det efter att ni haft det timslånga mötet?

– Fantastiskt bra. Hon är ju en väldigt sympatisk person, som är mycket enkel att kommunicera med. Det kommer att bli väldigt bra, säger riksdagsmannen Pia Nilsson.

Mats Eriksson
mats.eriksson.ekot@sr.se