Bara vaktande volontärer syns i det tomma målområdet i Åre.

Bortblåst VM kan räddas av väderomslag

I Åre har den första helgens VM-tävlingar blåst bort. Nu betalas pengar tillbaka till de besökare som inte kan se tävlingarna på reservdagarna.

Två tävlingar har fått ställas in under första VM-helgen och skjutits upp till senare. Både dameras och herrarnas super-G har flyttats fram.

Just på grund av vädret är VM-perioden längre än tidigare VM, för att få in många reservdagar.

Första helgen har snöat bort. På lördagen var många hitresta besökare kritiska till att de inte skulle få pengarna tillbaka för biljetter köpta till helgen.

Nu har arrangörerna backat och man kommer att betala tillbaka till dem som inte kan se tävlingarna på reservdagarna.

De inställda tävlingarna har inte betytt så mycket för turismen.

På turistbyrån talar de i stället om en bra helg, med många besökare.

Många besökare är så klart besvika över inställda tävlingar, men många väljer i stället att besöka det festivalområde som finns i Åre.

På lördagen var det så fullt, att det fick stänga för fler besökare.

– Vi sagt det i ett par dagar, men nu vet vi med högre procent att kylan kommer i eftermiddag eller i natt. Vinden mojnar och vrider, så att det körs tävlingar på måndag. Nu känner vi oss säkra med tanken på väderförhållandena, säger Lasse Lindqvist i tävlingsledningen.

Lotta Myhrén
lotta.myhren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".