Anna Nicole Smith

Anna Nicole Smith död

Den skandalomsusade modellen Anna Nicole Smith avled på torsdagen efter att ha hittats medvetslös i ett hotellrum i Florida.

Anna Nicole Smith betraktade sig själv som en modern Marilyn Monroe. Den yppiga Playboy-modellen gifte sig 1994 med en 89-årige oljemiljardären Howard Marshall.

När han dog ett år senare försökte hans barn hindra att den då 28-åriga änkan fick miljardförmögenheten. Fallet gick ända upp i USA:s högsta domstol, som förra året i princip gav henne rätt.

Utnyttjades hänsynslöst
Hennes liv präglades av sex, alkohol, droger och extrema viktförändringar. I sina tv-shower ville hon framstå som en diva som styrde sin omgivning. I själva verket utnyttjades hon hänsynslöst av de flesta, sexuellt ekonomiskt och psykologiskt.

Förra året födde hon en dotter, på sjukhuset på Bahamas dog hennes 20-årige son Daniel i drogöverdos. Hon gick in i en tung depression.

Tvist om dottern
Just nu tvistar hennes advokat, som hon nyligen gifte sig med, och en fotograf om vem som är pappa till den fem månader gamla dottern, om vem som ska ha vårdnaden om dottern, och vem som kanske ska förvalta en miljardförmögenhet som Anna Nicole Smith aldrig fick se mycket av.

Thomas Nordegren, Nevada
thomas@nordegren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".