AD prövar inte fråga om kvinnosyn

Örebro kommun gjorde inget fel när en muslimsk man som sökte jobb som skolledare fick frågor av facket om sin kvinnosyn, konstaterar Arbetsdomstolen.
(SR Örebro)

Mannen kände sig kränkt när han vid en anställningsintervju för en rektorstjänst fick frågor som han ansåg ha samband med hans etniska tillhörighet och religion. Han ska bland annat ha fått frågor om sin kvinnosyn.

Frågorna ställdes av fackliga representanter, som via ett lokalt samverkansavtal har rätt att ställa frågor till sökande till chefstjänster.

Arbetsdomstolen menar därför att Örebro kommun inte kan ansvara för vad fackliga representanter frågar om. AD tar inte ställning till om frågorna var diskriminerade.

Enligt lag finns det ingen möjlighet att stämma facket.

Ombudsmannen för etnisk diskriminering, DO, ska betala Örebro kommuns rättegångskostnader på 75 000 kronor.

Diskrimineringsombudsmannen Katri Linna kräver nu att facket tar ett större ansvar.

– Ärendet kan tjäna som en väckarklocka för facket. Lagstiftningen har gett facket ett förstahandsansvar att motverka diskriminering i arbetslivet och i ärendet är man med och bidrar till kränkningar. Därför tycker jag nu det är dags för facket att vakna till och börja arbeta med diskrimineringsfrågor även i de egna leden, säger Katri Linna.

Lotta Myhrén
lotta.myhren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista