Fortsatt beskjutning av Arafats högkvarter

I Ramallah på Västbanken hördes på fredagskvällen flera nya explosioner vid den palestinske presidenten Yasser Arafats högkvarter.
Enligt nyhetsbyrån Reuters har stridsvagnar skjutit direkt mot den byggnad där Arafat sitter instängd men han rapporteras själv vara oskadd. Tidigare under dagen förstördes flera av byggnaderna i högkvarteret och de israeliska styrkorna har dessutom grävt ett djupt dike runt byggnaden och spärrtat av den med taggtråd. Kvar i högkvarteret finns Arafat och ett 20-tal medarbetare. Under kvällen överlämnade sig omkring 25 palestinska vakter i högkvarteret till den israeliska armén. Både USA och EU kritiserade idag Israel för den återupptagna belägringen av högkvarteret och sade att den varken kommer att hindra terrorattacker eller öka säkerheten i Israel. FNs säkerhetsråd inleder natten till lördagen konsultationer efter en palestinsk begäran att kalla samman ett krismöte för att få stopp på den israeliska belägringen i Ramallah.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".