Ringholm kallar till budgetsamtal

Trots att det är oklart om regeringen sitter kvar har finansminister Bosse Ringholm kallat miljöpartiet och vänsterpartiet till budgetsamtal.
– Regeringen har ju ett ansvar inför riksdagen och för landets ekonomi, budget, att lägga ett förslag till budgetproposition för nästa år senast den 8 oktober, och nu har vi förlorat en vecka på grund av uteblivna besked från miljöpartiet, men vi ser det som mycket allvarligt att vi inte kan få igång budgetarbetet så att nu har vi bara en vecka på oss att få fram budgetpropositionen och därför bjuder vi in milljöpartiet och vänsterpartiet till samtal imorgon, säger Bosse Ringholm. Vad är det för mening med att lägga fram en budget när det inte finns någon regering? – Ja, under alla omständigheter måste ju en budgetproposition läggas fram av den socialdemokratiska regeringen och om vi kan få ett brett stöd från andra partier än vänsterpartiet och miljöpartiet för de förslagen så är det bra naturligtvis, men vi söker nu och ser om det finns sådana förutsättningar.
Herman Melzer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".