Göran Persson klarade omröstning i riksdagen

Det blev ingen majoritet i riksdagen i omröstningen om misstroende mot Göran Persson och den socialdemokratiska regeringen. Med röstsiffrorna 158 ja mot 174 nej uppnåddes inte den majoritet som krävdes för ett misstroende.
Miljöpartiets 17 ledamöter avstod från att rösta. Enligt språkröret Peter Eriksson var alternatien redan uttömda. Och partiet har en överenskommelse med regeringen. Vänsterpartiets gruppledare Lars Bäckström säger att vänsterpartiet stödde Perssons regering, inte för att de gillar allt han gör och säger men av respekt för valresultatet. Statsminister Göran Persson var på ett strålande humör efter den avklarade och vunna misstroendeomröstningen i riksdagen. Han tror inte att miljöpartiet och vänsterpartiet kan få plats i en socialdemokratisk regering under överskådlig framtid eftersom partierna inte är eniga i försvars- och . Göran Persson hävdar att moderatledarens initiativ till misstroendeomröstning fått motsatt effekt i förhållande till vad Bo Lundgren tänkt sig. Och att det kan komma att slå tillbaka mot honom själv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".