Britta Lejon tvekar om EMU

Enligt statsminister Göran Persson i valrörelsen, är nu de villkor uppfyllda som regeringen ställt upp för ett svenskt medlemskap i valutaunionen EMU. Men hans demokratiminister Britta Lejon säger nu att hon är tveksam till ett svenskt medlemskap.
Lejon säger att hon vill se om det europeiska valutasamarbetet fungerar innan hon bestämmer sig. – Den europeiska unionen består i dag av länder som har väldigt olika förutsättningar i sin ekonomiska politik, säger Britta Lejon. Tyskland, Storbritannien och Sverige har inte alls samma förutsättningar som till exempel Grekland och Portugal. Britta Lejon ser inte några problem med att vara statsråd och ha en avvikande uppfattning en central fråga som svensk EMU-anslutning. – Det är väldigt viktigt att ha olika uppfattningar representerade, och jag har inte tagit ställning än, säger Britta Lejon.
Inger Arenander
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".