Den knivdödade 52-åringen arbetade på Norrtäljeanstalten.

21-åring anhållen för knivmordet i Finsta

En man i tjugoårsåldern sitter anhållen misstänkt för knivdådet i Finsta i Norrtälje kommun på söndagen, då en medelålders man blev knivhuggen till döds och tre andra personer knivskadades.

På måndagen har polisen knackat dörr i det lilla samhället för att försöka kartlägga vad som hände och varför mannen gick till attack.

– Idag har polisen fortsatt att arbeta med uppgifter vi fått in under gårdagskvällen och natten och fortsätter med att hålla förhör med personer som kan ha intressanta uppgifter.

– Vi fortsätter med att samla in material från brottsplatsen och analysera material vi har och bedömer vad som behöver göras och vad som behöver kompletteras, säger Mats Nylén, polisens presstalesman.

Hotat flera personer
Det var på söndagskvällen som den misstänkte 21-åringen ska ha hotat flera personer runt om i Finsta med kniv innan han till sist ska ha knivhuggit en 52-årig man så svårt att han avled.

Dessutom ska den misstänkte gärningsmannen också ha skurit två män och en kvinna med kniv. Senare under kvällen greps mannen av polisen. Det finns olika uppgifter om att mannen ska ha varit drogpåverkad.

– Poliser som träffade honom igår när han greps har sagt att han verkade som påverkad av något och därför har vi tagit prov för att kunna se vad det är i så fall som han har i kroppen. För det kan ha betydelse för den rättsliga prövningen och hur det bedöms i en domstol, säger Mats Nylén.

Tidigare känd av polisen
21-åringen är nu misstänkt för mord, mordförsök, försök till grov misshandel och olaga hot. Han är också tidigare känd av polisen.

Den knivdödade 52-åringen arbetade på Norrtäljeanstalten, men enligt Anne Marie Dahlgren informationschef vid kriminalvården så finns det inget som tyder på att det finns några kopplingar mellan jobbet och mordet.

– Vi har inte kunnat se att det finns någon som helst koppling mellan hans arbete i kriminalvården och det som har hänt honom, säger hon.

Jan Andersson
jan.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista