"Svenska vd-löner kommer att öka"

Enligt en ny undersökning kommer lönerna för de verkställande direktörerna i svenska storföretag att öka. Undersökningen kommer fram till att vd-ar i svenska storföretag har låga löner sett ur ett europeiskt perspektiv. Det kommer att bidra till att lönerna höjs på några års sikt, hävdar Göran Rotzius på konsultföretaget Heidrick och Struggles.

– Jag tror att man kommer att ha ungefär lika bra betalt i ett svenskt bolag, som i ett europeiskt bolag av samma storlek i samma bransch. Det kommer att jämnas ut, säger Göran Rotzius på konsultföretaget Heidrick och Struggles.

Hur lång tid kommer den utvecklingen att ta ungefär?

– Gissningsvis, fem-tio år kanske.

I undersökningen jämförs 300 storföretag i Europa, varav 27 svenska. Bakom undersökningen står konsultföretaget Heidrick och Struggles, som bland annat sysslar med rekrytering av höga chefer.

Vd-lönerna i Sverige kommer att drivas upp
Undersökningen visar att verkställande direktörer i svenska storföretag har förhållandevis låga löner i jämförelse med kollegor i andra europeiska länder, ungefär nio miljoner kronor per år i lön jämfört med exempelvis 27 miljoner i Tyskland.

Eftersom riskkapitalbolag också betalar allt högre löner, så kommer de två faktorerna att kommer att driva upp lönerna för de verkställande direktörerna i Sverige.

Göran Rotzius gissar på att Holland kan vara en rimlig jämförelse, och där tjänar en vd idag ungefär dubbelt så mycket som i Sverige.

”Finns fortfarande saker företagen kan bli bättre på”
Undersökningen visar också att svenska storföretag är förhållandevis bra på att ta in kvinnor i styrelserna. Drygt 21 procent av styrelsemedlemmarna är kvinnor, jämfört med ett genomsnitt på åtta procent i Europa.

Göran Rotzius menar att det är resultatet av ett målmedvetet arbete med att få in fler kvinnor i styrelserna, men att det fortfarande finns saker som företagen kan förbättra.

– Ja, man måste nog bredda sin urvalsmetod helt enkelt. Man kan inte bara kräva erfarenhet som börs-vd eller så, därför så blir urvalet för begränsat. Man måste titta på en bredare kompetensprofil, säger Göran Rotzius på konsultföretaget Heidrick och Struggles.

Pär Ivarsson
par.ivarsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista