Åklagare Robert Engstedt.

Två begärs häktade i insiderhärvan

Åklagarna har på onsdagen lämnat in en häktningsframställan för de två huvudmisstänkta i utredningen om insiderbrott. Kammaråklagare Robert Engstedt säger att flera miljoner i sedlar har påträffats hos en av de två personerna.

– Vid husrannsakan hos en av de misstänkta anträffades pengar som har tagits i förvar och i samband med häktningsförhandlingen kommer frågan om kvarstad att prövas. De pengar som hittades var ett antal miljoner, sa Robert Engstedt.

Om pengarna påträffades hemma hos den misstänkte som arbetade vid riskkapitalbolaget Cevian Capital eller hos den person som arbetade på Nordea ville åklagare Robert Engstedt inte gå in på.

Häktningsförhandlingar på torsdagen
I morgon, torsdag, hålls häktningsförhandlingar i Stockholms tingsrätt.

Enligt åklagaren är det här den största insiderutredningen som Ekobrottsmyndigheten haft på sitt bord.

Den ene av de två tros ha tjänat minst 50 miljoner kronor under mindre än två års tid på att utnyttja hemliga information om företagsaffärer.

Två har släppts
Utredningen koncentreras nu kring de två huvudmisstänkta, två andra personer som på tisdagen satt anhållna har försatts på fri fot.

Åklagaren är mycket förtegen om till exempel vilka insideraffärer de två personerna påstås ha gjort. Mest var det svar av den här typen ”inga kommentarer” på presskonferensen i dag.

Sören Granath
soren.granath@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista