Sony Ericssons vinst ökar kraftigt

Uppdaterad 12:55
Mobiltillverkaren Sony Ericssons vinst ökar kraftigt. För första kvartalet blev vinsten drygt 3,3 miljarder kronor, mer än dubbelt så mycket som samma period förra året. Försäljningen nästan fördubblades.

Hårt arbete och stor efterfrågan är hemligheten bakom dem blygsamma framgångarna, enligt Sony Ericssons vd Miles Flint.

Även om vinstern var sämre än väntat, har den mer än fördublats jämfört med samma period förra året, då vinsten förra skatt var 151 miljoner euro.

Analytikernas samlade förklaringar till att mobiltillverkaren nu har en god tillväxt är dock att det går bra för 3G-marknaden i Europa, något som är bra för Sony Ericsson, eftersom de i stor utsträckning har satsat på 3G-telefoner.

Det antas också att Sony Ericsson har gynnas av att det går dåligt för Motorola, som har haft problem med sina mobiltelefoner.

Det ska ha gett de två andra mobiljättarna, Nokia och Sony Ericsson större spelrum. Målet är att ligga på topptre på topplistan.

Mobiltillverkaren har ökat sina volymer av billiga telefoner för att ta mark. Även om konkurrensen är hård, tänker Sony Ericson inte satsar på lågpristelefoner i samma utsträckning som konkurrenterna, säger finansdirektören Ulf Lilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista