Tobaksförbud för fler kommunanställda

Allt fler kommuner och landsting inför rökförbud på arbetstid. Senast i raden är Hudiksvalls kommun där anställda från och med 1 maj inte ens får röka på kafferasterna. Snusare får inte heller snusa, i alla fall inte när de möter besökare.

Snusaren Sten Bumme på Kulturskolan i Hudiksvall, tycker att kommunen fattat ett sunt beslut.

– Det är klart att det blir en liten anledning att skärpa sig, att försöka göra slag i saken och dra ner på snusningen, säger han.

Det är inget direkt förbud mot snus, men anställda ska undvika att snusa när de träffar till exempel med barn i förskolan, skolelever eller pensionärer inom äldreomsorgen. För Sten Bummes del är det alltså slutsnusat på arbetstid eftersom han jobbar med barn.

– Kommer du som kommunmedborgare och ska prata med en tjänsteman i kommunen kanske du inte tycker det är trevligt om den personen har en stor snus inne eller det luktar snus, säger Maria Larsson, personalchef i kommunen.

Fler kommuner följer efter
Enligt den undersökning som Sveriges kommuner och landsting har gjort har 19 av landets 290 kommuner infört helt rökfri arbetstid och fler är på väg.

Landstingen har kommit ännu längre i sitt arbete. 2005 hade två landsting infört rökförbud på arbetstid, ett år senare hade nio landsting fattat det beslutet. I till exempel Hudiksvall kan det innebära att de som vill röka måste jobba in den tid som rökpausen tar, till exempel genom att jobba längre dagar.

– Jag kan tänka mig att det kan gå fyra, fem minuter om du ska lämna din arbetsplats, du ska gå någonstans att röka, du ska röka din cigarett och du ska gå tillbaka, säger Maria Larsson.

”Måsta förbättra hälsan”
Enligt tobakslagen ska varje arbetsplats arbeta aktivt för att minska risken för passiv rökning.

– Vi måste förbättra arbetsmiljön och hälsan hos de anställda, säger personalchef Maria Larsson i Hudiksvall.

Om anställda bryter mot de nya tobaksreglerna kommer kommunen hantera det på samma sätt som anställda som missköter sitt jobb på olika sätt, som till exempel ofta kommer för sent.

Det innebär först samtal med den anställde och i förlängningen att den anställde kan riskera att förlora sitt jobb. Men då krävs det ett ganska omfattande missbruk av de nya tobaksreglerna. 

Maria Gustafsson
maria.gustafsson@sr.se

I samarbete med SR Gävleborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista